agenda 2022

Momenteel nemen wij wegens overvol en niet voldoende geschikte beginnerspaarden geen beginners meer aan. Gevorderde ruiters die zich in het rijden met ijslanders willen bekwamen, of hun  rijtechniek willen verfijnen kunnen wel nog bij ons terecht. Voor de beginners kampen en workshops kan je wel nog inschrijven.

PRIVELESSEN OF RITTEN op afspraak
Bettie
: info@paardsparadijs.be  0474 348 340 : ‘zit en houding’, Akasha Rijkunst en zitlessen op Joker, rijden met minimale logische hulpen voor het paard.
Eva: eva@paardsparadijs.be  0465 09 62 36 : lessen, kinderlessen, grondwerk, ritten, kinderwandelingen
Marie: marie.iserbyt@gmail.com 0499 31 40 17 : privélessen grondwerk en horsemanship

Voor de paarden houden wij een maximum ruitergewicht gewicht van maximaal 80 kg en meestal zelfs minder aan. Het rijden is op eigen risico, zorg dus voor een eigen ongevallenverzekering of VLP verzekering!
Een rijhelm is verplicht. Wij hebben enkele helmen die gebruikt kunnen worden.
Lessen die geen 24 uur op voorhand worden afgemeld worden aangerekend!
Wij hebben maximum 7 paarden ter beschikking, snel reserveren is dus de boodschap!

inlichtingen en inschrijven via de specifieke lesgeefster
je kan ons ook volgen via Facebook

Verzekering: Wij zijn aangesloten bij Paardensport Vlaanderen. Een VLP verzekering is verplicht bij al onze jeugd activiteiten. Wie éénmalig komt kan een dagverzekering nemen à  5 €/dag. Je kan ook een 5 dagen verzekering nemen bv voor de ponykampen à € 10  of een jaarverzekering voor 30 €. Deze verzekering is inclusief lidgeld en kan uitgebreid worden tot € 45, dan ben je ook verzekerd voor privé activiteiten, zoals alleen een pony komen verzorgen of zonder begeleiding buiten gaan rijden voor +14 jarigen. Voor de jaarverzekering: € 30 of € 45 overschrijven met vermelding van naam, geboortedatum en adres en mailadres.

lesgroepjes kinderen
woensdagnamiddag 14.30
vrijdag 18.30 uur
zaterdag 10.00 uur beginners vanaf 11 jaar

lesgroep volwassenen
dinsdag 19.30 uur

Workshops met Marie Iserbyt
zondag 19 juni 14u-17u 

Ritten met Eva
Iedere zondag tenzij anders vermeld: Opzadelen om 9.30, vertrekken rond 10.00 uur voor een rit van anderhalf uur (€ 30/pp met minder dan 4 personen gelden de privé tarieven) . Voor interne of vaste ruiters, ruiters van buitenaf kunnen in overleg of na een les eventueel aansluiten. De eerste zondag van de maand is het telkens een rustige rit in stap.
Je kan ook privé ritten boeken bij Eva

Vollemaansritten:  14 mei: € 35 (bij goed weer nagenieten aan het kampvuur)
17 aug: dagtocht gevorderden 12+

Inschrijven via eva@paardsparadijs.be 

Ponydagen, workshops en kampen voor groot en klein

Inschrijven: klik op de naam va het kamp/workshop. Als de link niet opent, betekent dit dat het kamp volzet is.

20-23 juni: Akasha Rijkunst volwassenen, €250

1 juli: ponygewenningsdag 6-12 jaar, VOLZET
4-8 juli: wandelkamp 12+ gevorderde ruiters, VOLZET
11-15 juli: Absolute beginnerskamp 9-14 jaar, VOLZET

1-5 aug: halfgevorderdenkamp 11-15 jaar, €300, nog 2 plaatsen
15-16 aug: ponygewenningskamp 6-12 jaar, €100
18-19 aug: ponygewenningskamp 6-12 jaar, VOLZET
22-26 aug: halfgevorderdenkamp VOLZET
29-30 aug: ponygewenningskamp 6-12 jaar, VOLZET

 

PAARDENKRACHT EN VEDISCH TEKENEN MID-WEEK voor volwassenen

(11) 12 tot 15 september 2022 in vakantiewoning ‘Aan de Jordaan’ in Boutersem

4 dagen kennismaken met IJslandse paarden via grondwerk, begeleide wandelingen en mediteren tussen de paarden. Vedisch tekenen is ‘oer’ tekenen, het laten ontwaken van de creatieve impulsen die in ieder van ons aanwezig zijn. Deze vorm van tekenen brengt ons vanzelf dichter bij onze kern.
Deze midweek is toegankelijk voor iedereen zonder voorkennis van paarden, meditatie of tekenen, en kan zowel intern als extern gevolgd worden.
min 5, max 10 deelnemers.
cursusprijs: € 250 (inclusief lunch)
verblijf 1 persoonskamer inclusief ontbijt: € 250, gedeelde kamer: € 200
avonden zijn vrij, keuken beschikbaar om te koken

 

voor welk kamp schrijf ik in??? 

PONY-GEWENNINGS-DAGEN
Het programma ziet er elke keer een beetje anders uit dus deze dagen zijn ideaal voor kinderen die gewoon (nog) eens een dagje plezier willen hebben tussen de paarden. Er is geen ervaring vereist aangezien we spelenderwijs kennismaken met de paarden vanop de grond en enkel paardrijden met begeleiding. Ook kinderen die al een beetje rij ervaring hebben kunnen zich komen amuseren met de spelletjes, het verwennen van de paarden, een beetje grondwerk en een wandeling. We leren de kinderen met vertrouwen en op een paard vriendelijke manier omgaan met paarden.

ABSOLUTE BEGINNERS
Voor kinderen die al wat ervaring hebben opgedaan in de omgang met paarden; bvb tijdens een paar ponygewenningsdagen en nu klaar zijn om aan het rijden te beginnen. Deze week zal in het teken staan van de basis: grondwerk, hoe maak ik mijn paard klaar voor het rijden, balansoefeningen en vertrouwen te paard, op- en afstappen, houding en zit, communiceren met het paard, sturen in stap, spelletjes, een wandeling te paard…

BEGINNERS
Voor kinderen die al een beetje ervaring hebben met paardrijden en al kunnen sturen in stap en al gedraafd hebben. We gaan werken aan balans, houding en zit, fijne hulpen geven, leren draven… en verder: spelletjes, een wandeling te paard, grondwerk, 

HALFGEVORDERDEN
Voor kinderen die vlot kunnen sturen in stap en draf/tölt en dat aan het leren zijn in galop. We gaan veel rijden, grondwerk doen, een rit maken, spelletjes spelen, kennismaking met tölt en galop…

GEVORDERDEN
Voor kinderen die kunnen sturen in stap en draf en zelfstandig kunnen galopperen. Naast grondwerk- en rijlessen gaan we ook de omgeving verkennen te paard

WANDELKAMP
Voor kinderen die kunnen sturen in stap, draf en galop en die ervaring hebben met buiteritten. Deze week gaan we de omgeving verkennen van het Paards Paradijs en 2 dagtochten rijden. Daarnaast gaan we ook wat grondwerk doen, gericht op wat we op tocht tegen kunnen komen, we gaan nog even in op houding en zit om te leren hoe we het voor de paarden zo gemakkelijk mogelijk kunnen maken om ons te dragen en we gaan wat dieper in op de verkeersregels mbt paarden.

VOLWASSEN beginnende en gevorderde ruiters
Een week om je (weer eens) te verdiepen in je eigen houding en zit, hulpen geven, hoe het zit met de communicatie tussen jou en je paard. 

WOW-AKASHA BASIS RIJKUNST JEUGD en VOLWASSENEN alle niveaus welkom!
WOW staat voor ‘Werken aan Optimaal paard Welzijn’ Deze workshop voor kinderen en Clinics voor volwassenen en 16+ jeugd is toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Theorie, grondoefeningen en praktijk te paard worden afgewisseld. Je leert rijden zonder je paard in de weg te zitten. Deze workshop vraagt enig inzicht in lichaams coördinatie en is daarom pas toegankelijk vanaf 10 jaar. Eigen paard meebrengen kan.