agenda

PRIVELESSEN OF RITTEN op afspraak
Bettie
: info@paardsparadijs.be  0474 348 340 : ‘zit en houding’, Akasha Rijkunst en zitlessen op Joker, rijden met minimale logische hulpen voor het paard.
Eva: evavds14@gmail.com  0465 09 62 36 : lessen, kinderlessen, grondwerk, ritten, kinderwandelingen.
Marie: marie.iserbyt@gmail.com 0499 31 40 17 : lessen, privélessen/ritten, grondwerk, horsemanship

Voor de paarden houden wij een maximum ruitergewicht gewicht van maximaal 80 kg en meestal zelfs minder aan. Het rijden is op eigen risico, zorg dus voor een eigen ongevallenverzekering of VLP verzekering!
Een rijhelm is verplicht. Wij hebben enkele helmen die gebruikt kunnen worden.
Lessen die geen 24 uur op voorhand worden afgemeld worden aangerekend!
Wij hebben maximum 7 paarden ter beschikking, snel reserveren is dus de boodschap!

inlichtingen en inschrijven via de specifieke lesgeefster
je kan ons ook volgen via Facebook

Verzekering: Wij zijn aangesloten bij Paardensport Vlaanderen. Een VLP verzekering is verplicht bij al onze jeugd activiteiten. Wie éénmalig komt kan een dagverzekering nemen à  5 €/dag. Je kan ook een 5 dagen verzekering nemen bv voor de ponykampen à € 10  of een jaarverzekering voor 30 €. Deze verzekering is inclusief lidgeld en kan uitgebreid worden tot € 45, dan ben je ook verzekerd voor privé activiteiten, zoals alleen een pony komen verzorgen of zonder begeleiding buiten gaan rijden voor +14 jarigen. Voor de jaarverzekering: € 30 of € 45 overschrijven met vermelding van naam, geboortedatum en adres en mailadres.

lesgroepjes kinderen
woensdagnamiddag 14.30
vrijdag 18.30 uur
zaterdag 10.00 uur beginners vanaf 11 jaar

lesgroep volwassenen
dinsdag 19.30 uur

Gangenpaarden rijden met Iris Lavigne
Privé lessen (tussen 10 en 19 uur)
23 november, 13 december
Voorrang gaat naar eigenaars en houders van verzorgpaarden. Vrije plaatsjes kunnen ingevuld worden door ruiters die al enige ervaring hebben met het rijden van de extra gangen (€ 40 met eigen paard, € 45 vaste klant met huurpaard).
Schrijf in en informeer bij Bettie of er nog plaats is.

Ritten met Eva
Iedere zondag tenzij anders vermeld: Opzadelen om 9.30, vertrekken rond 10.00 uur voor een rit van anderhalf uur (€ 30/pp met minder dan 4 personen gelden de privé tarieven) . Voor interne of vaste ruiters, ruiters van buitenaf kunnen in overleg of na een les eventueel aansluiten. De eerste zondag van de maand is het telkens een rustige rit in stap.
Vollemaansritten: zaterdag 20 november om 16u30, € 35 (bij goed weer nagenieten aan het kampvuur)
Je kan ook privé ritten boeken. inschrijven via Eva

Een eigen paard en wat er allemaal bij komt kijken
info/leer avond  € 10 (gratis voor pensionklanten)
-donderdag 9 december 20.00- 22.00 uur
inschrijven: mail Bettie

Workshop grondwerk/horsemanship met Marie
– zondag 10/10 14u-17u 

Sinterklaaswandeling, zaterdag 4 december:
van 14 tot 16u30 voor kinderen van 6 tot 12 jaar, €30 VOLZET

Ponydagen, workshops en kampen voor groot en klein

Inschrijven via link: als de link niet opent betekent dit dat het kamp volzet is.

WOW-Herfstkamp, 1 tot 5 november:
Voor jongeren vanaf 9 jaar die weinig of geen ervaring hebben. Zelfs wie hier al een tijdje rijd zal nog veel bijleren op dit kamp.  WOW staat voor Werken aan Optimaal Paardwelzijn. We gaan heel veel leren over hoe paarden leren en hoe wij hen de beste en vriendelijkste signalen kunnen geven, zowel in de omgang naast als op het paard. Het wordt een week met veel variatie: theorie, grondwerk, zit en houding te paard, wandelingen buiten, spelletjes…
max. 8 deelnemers, €300 pp:  inschrijven

WOW dag, zondag 21 november:
van 10 tot 16u voor gemotiveerde 12+ers en volwassenen
voormiddag: inleiding basis ethologie (paardengedragskunde), leertheorie en praktische oefeningen lichaamsbewustzijn.
namiddag: oefeningen op joker het mechanische paard en op de ijslanders. Zelf lunch voorzien.
€ 50 maximaal 8 deelnemers: inschrijven

voor welk kamp schrijf ik in??? (data kampen 2022 volgen)

PONY-GEWENNINGS-DAGEN
Het programma ziet er elke keer een beetje anders uit dus deze dagen zijn ideaal voor kinderen die gewoon (nog) eens een dagje plezier willen hebben tussen de paarden. Er is geen ervaring vereist aangezien we spelenderwijs kennismaken met de paarden vanop de grond en enkel paardrijden met begeleiding. Ook kinderen die al een beetje rij ervaring hebben kunnen zich komen amuseren met de spelletjes, het verwennen van de paarden, een beetje grondwerk en een wandeling. We leren de kinderen om met vertrouwen en op een paard vriendelijke manier om te gaan met paarden.

WOW-AKASHA BASIS RIJKUNST JEUGD en VOLWASSENEN alle niveaus welkom!
WOW staat voor ‘Werken aan Optimaal paard Welzijn’ Deze workshop voor kinderen en Clinic voor volwassenen en 16+ jeugd is toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Theorie, grondoefeningen en praktijk te paard worden afgewisseld. Je leert rijden zonder je paard in de weg te zitten. Deze workshop vraagt enig inzicht in lichaams coördinatie en is daarom pas toegankelijk vanaf 10 jaar. Eigen paard meebrengen kan

WANDEL/TREC KAMP
Voor kinderen en jongeren (+ 12 jaar) die voldoende rijervaring hebben. Verdieping van het gangen rijden in de piste en veel buiten rijden. Het kamp wordt besloten met een 2 daagse trektocht.