agenda 2022

Tot eind februari genieten onze paarden van een welverdiende vakantie in de wilde natuur.

Groeps lessen hervatten op 7 maart, privélessen kunnen afhankelijk van het weer beperkt blijven doorlopen.

PRIVELESSEN OF RITTEN op afspraak
Bettie
: info@paardsparadijs.be  0474 348 340 : ‘zit en houding’, Akasha Rijkunst en zitlessen op Joker, rijden met minimale logische hulpen voor het paard.
Eva: evavds14@gmail.com  0465 09 62 36 : lessen, kinderlessen, grondwerk, ritten, kinderwandelingen.
Marie: marie.iserbyt@gmail.com 0499 31 40 17 : privélessen grondwerk en horsemanship

Voor de paarden houden wij een maximum ruitergewicht gewicht van maximaal 80 kg en meestal zelfs minder aan. Het rijden is op eigen risico, zorg dus voor een eigen ongevallenverzekering of VLP verzekering!
Een rijhelm is verplicht. Wij hebben enkele helmen die gebruikt kunnen worden.
Lessen die geen 24 uur op voorhand worden afgemeld worden aangerekend!
Wij hebben maximum 7 paarden ter beschikking, snel reserveren is dus de boodschap!

inlichtingen en inschrijven via de specifieke lesgeefster
je kan ons ook volgen via Facebook

Verzekering: Wij zijn aangesloten bij Paardensport Vlaanderen. Een VLP verzekering is verplicht bij al onze jeugd activiteiten. Wie éénmalig komt kan een dagverzekering nemen à  5 €/dag. Je kan ook een 5 dagen verzekering nemen bv voor de ponykampen à € 10  of een jaarverzekering voor 30 €. Deze verzekering is inclusief lidgeld en kan uitgebreid worden tot € 45, dan ben je ook verzekerd voor privé activiteiten, zoals alleen een pony komen verzorgen of zonder begeleiding buiten gaan rijden voor +14 jarigen. Voor de jaarverzekering: € 30 of € 45 overschrijven met vermelding van naam, geboortedatum en adres en mailadres.

lesgroepjes kinderen
woensdagnamiddag 14.30
vrijdag 18.30 uur
zaterdag 10.00 uur beginners vanaf 11 jaar

lesgroep volwassenen
dinsdag 19.30 uur

Gangenpaarden rijden met Iris Lavigne
Privé lessen (tussen 10 en 19 uur)
data 2022 volgen
Voorrang gaat naar eigenaars en houders van verzorgpaarden. Vrije plaatsjes kunnen ingevuld worden door ruiters die al enige ervaring hebben met het rijden van de extra gangen (€ 40 met eigen paard, € 45 vaste klant met huurpaard).
Schrijf in en informeer bij Bettie of er nog plaats is.

Ritten met Eva
Iedere zondag tenzij anders vermeld: Opzadelen om 9.30, vertrekken rond 10.00 uur voor een rit van anderhalf uur (€ 30/pp met minder dan 4 personen gelden de privé tarieven) . Voor interne of vaste ruiters, ruiters van buitenaf kunnen in overleg of na een les eventueel aansluiten. De eerste zondag van de maand is het telkens een rustige rit in stap.
Je kan ook privé ritten boeken bij Eva


Vollemaansritten:  19 maart,16 april, 14 mei: € 35 (bij goed weer nagenieten aan het kampvuur)
18 april : Paasrit:  volwassenen en jeugd 12+
1 mei : Ijslanderdag: promotiedag, kennismaken en demos met het ijslandse paard
26 mei: Hemelvaartrit, dagtocht gevorderde ruiters 12+
6 juni: rustige rit 12+ halfgevorderde ruiters
17 aug: dagtocht gevorderden 12+

Ponydagen, workshops en kampen voor groot en klein

Inschrijven: klik op de naam va het kamp/workshop. Als de link niet opent betekent dit dat het kamp volzet is.

WOW dag, zondag 20 maart:
van 10 tot 16u voor gemotiveerde 12+ers en volwassenen
voormiddag: inleiding basis ethologie (paardengedragskunde), leertheorie en praktische oefeningen lichaamsbewustzijn.
namiddag: oefeningen op joker het mechanische paard en op de ijslanders. Zelf lunch voorzien.
€ 50 maximaal 8 deelnemers: 

4-8 april: Gevorderdenkamp 12-18 jaar
11-15 april: Beginnerskamp 9-14 jaar
27 mei: ponygewenningsdag 6-12 jaar
5 juni: ponygewenningsdag 6-12 jaar
20-24 juni: beginnerskamp volwassenen

1 juli: ponygewenningsdag 6-12 jaar
4-8 juli: wandelkamp 12+ gevorderde ruiters
11-15 juli: Absolute beginnerskamp 9-14 jaar
25-29 juli: volwassenenkamp

1-5 aug: halfgevorderdenkamp 11-15 jaar
15-16 aug: ponygewenningskamp 6-12 jaar
18-19 aug: ponygewenningskamp 6-12 jaar
22-26 aug: halfgevorderdenkamp (mail naar evavds14@gmail.com voor meer info)
29-30 aug: ponygewenningskamp 6-12 jaar

voor welk kamp schrijf ik in??? 

PONY-GEWENNINGS-DAGEN
Het programma ziet er elke keer een beetje anders uit dus deze dagen zijn ideaal voor kinderen die gewoon (nog) eens een dagje plezier willen hebben tussen de paarden. Er is geen ervaring vereist aangezien we spelenderwijs kennismaken met de paarden vanop de grond en enkel paardrijden met begeleiding. Ook kinderen die al een beetje rij ervaring hebben kunnen zich komen amuseren met de spelletjes, het verwennen van de paarden, een beetje grondwerk en een wandeling. We leren de kinderen met vertrouwen en op een paard vriendelijke manier omgaan met paarden.

ABSOLUTE BEGINNERS
Voor kinderen die al wat ervaring hebben opgedaan in de omgang met paarden; bvb tijdens een paar ponygewenningsdagen en nu klaar zijn om aan het rijden te beginnen. Deze week zal in het teken staan van de basis: grondwerk, hoe maak ik mijn paard klaar voor het rijden, balansoefeningen en vertrouwen te paard, op- en afstappen, houding en zit, communiceren met het paard, sturen in stap, spelletjes, een wandeling te paard…

BEGINNERS
Voor kinderen die al een beetje ervaring hebben met paardrijden en al kunnen sturen in stap en al gedraafd hebben. We gaan werken aan balans, houding en zit, fijne hulpen geven, leren draven… en verder: spelletjes, een wandeling te paard, grondwerk, 

HALFGEVORDERDEN
Voor kinderen die vlot kunnen sturen in stap en draf/tölt en dat aan het leren zijn in galop. We gaan veel rijden, grondwerk doen, een rit maken, spelletjes spelen, kennismaking met tölt en galop…

GEVORDERDEN
Voor kinderen die kunnen sturen in stap en draf en zelfstandig kunnen galopperen. Naast grondwerk- en rijlessen gaan we ook de omgeving verkennen te paard

WANDELKAMP
Voor kinderen die kunnen sturen in stap, draf en galop en die ervaring hebben met buiteritten. Deze week gaan we de omgeving verkennen van het Paards Paradijs en 2 dagtochten rijden. Daarnaast gaan we ook wat grondwerk doen, gericht op wat we op tocht tegen kunnen komen, we gaan nog even in op houding en zit om te leren hoe we het voor de paarden zo gemakkelijk mogelijk kunnen maken om ons te dragen en we gaan wat dieper in op de verkeersregels mbt paarden.

VOLWASSEN BEGINNERS
Voor volwassenen die willen (her)beginnen met paardrijden. Deze cursus gaat over leren rijden (zit en houding, balans, voelen, hulpen geven, welk effect heeft ons lichaam op het paard?…), maar ook over alles rond paarden: wat is een paard? hoe leert een paard? hoe communiceert een paard? grondwerk, verzorging…Alles wordt rustig stap voor stap opgebouwd volgens de principes van WOW-akasha basis rijkunst voor een stevige basis vol vertrouwen en ontspanning.

VOLWASSEN GEVORDERDEN
Een week om je (weer eens) te verdiepen in je eigen houding en zit, hulpen geven, hoe het zit met de communicatie tussen jou en je paard. En daarnaast natuurlijk ook de mogelijkheid om van het geleerde te genieten tijdens buitenritten in de prachtige omgeving van het Paards Paradijs.

WOW-AKASHA BASIS RIJKUNST JEUGD en VOLWASSENEN alle niveaus welkom!
WOW staat voor ‘Werken aan Optimaal paard Welzijn’ Deze workshop voor kinderen en Clinics voor volwassenen en 16+ jeugd is toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Theorie, grondoefeningen en praktijk te paard worden afgewisseld. Je leert rijden zonder je paard in de weg te zitten. Deze workshop vraagt enig inzicht in lichaams coördinatie en is daarom pas toegankelijk vanaf 10 jaar. Eigen paard meebrengen kan