Wegens Corona mogen wij voorlopig enkel kleine groepsactiviteiten organiseren met max. 3 personen +13 jaar samen. Alle activiteiten zijn aangepast waar nodig.

 

PRIVELESSEN OF RITTEN op afspraak
Bettie
: info@paardsparadijs.be  0474 348 340 : ‘zit en houding’, Akasha Rijkunst en zitlessen op Joker, rijden met minimale logische hulpen voor het paard.
Inez:  inez.pelsmaekers@gmail.com  0476 53 98 30 : kinderlessen, ritten.
Marie: marie.iserbyt@gmail.com 0499 31 40 17 : lessen, privélessen/ritten, grondwerk, horsemanship

Voor de paarden houden wij een maximum ruitergewicht gewicht van maximaal 80 kg en meestal zelfs minder aan. Het rijden is op eigen risico, zorg dus voor een eigen ongevallenverzekering of VLP verzekering! Een rijhelm is verplicht. Wij hebben enkele helmen die gebruikt kunnen worden. Lessen die geen 24 uur op voorhand worden afgemeld worden aangerekend! Wij hebben maximum 7 paarden ter beschikking, snel reserveren is dus de boodschap!

inlichtingen en inschrijven via de specifieke lesgeefster
je kan ons ook volgen via Facebook

Verzekering: Wij zijn aangesloten bij Paardensport Vlaanderen. Een VLP verzekering is verplicht bij al onze jeugd activiteiten. Wie éénmalig komt kan een dagverzekering nemen à  5 €/dag. Je kan ook een 5 dagen verzekering nemen bv voor de ponykampen à € 10  of een jaarverzekering voor 30 €. Deze verzekering is inclusief lidgeld en kan uitgebreid worden tot € 45, dan ben je ook verzekerd voor privé activiteiten, zoals alleen een pony komen verzorgen of zonder begeleiding buiten gaan rijden. Voor de jaarverzekering: € 30 of 45 overschrijven met vermelding van naam, geboortedatum en adres.

 

Gangenpaarden rijden met Iris Lavigne
Privé lessen (tussen 10 en 19 uur)
op 8 en 27 maart, 19 april, 10 en 22 mei, 14 en 19 juni 
Voorrang gaat naar eigenaars en houders van verzorgpaarden. Vrije plaatsjes kunnen ingevuld worden door ruiters die al enige ervaring hebben met het rijden van de extra gangen (€ 40 met eigen paard, € 45 met huurpaard). Schrijf in en Informeer bij Bettie of er nog plaats is.

Ritten met Inez
Op zondagen: ,21/03, 11/04, 25/04, 2/05, 9/05, 30/05, 6/06, 13/06, 20/06. Opzadelen om 9.30, vertrekken rond 10.00 uur voor een rit van anderhalf uur (€ 37/pp) . Voor interne of vaste ruiters, ruiters van buitenaf kunnen in overleg of na een les eventueel aansluiten.
De eerste ritten van het seizoen zullen rustig ingepland worden tot de conditie van de paarden weer in orde is.
21/03, 2/05, 6/06 zijn stapwandelingen. Op de andere ritten worden draf, tolt, en galop afgewisseld.  

Workshop grondwerk/horsemanship met Marie
14/3 – Grondwerk: gymnastiek voor je paard
11/4 – Grondwerk: connectie in vrijheid
9/5 – Rijden: opbouwen naar rijden op neckrope
6/6 – Grondwerk: inspiratie in de piste

Wake Up Accademy  Opstellingen met paarden

ponykampen voor groot en klein

Paasvakantie
5-4 : Ponygewenningsdag -12 jaar Laatste plekjes: inschrijven
7 tot 9-4 : absolute beginner/beginner basis kamp -12 jaar: inschrijven 
12-4 : Ponygewenningsdag -12 jaar: inschrijven
14 tot 16-4 : wandel kamp + 12 jaar ( voormiddaggroep en namiddaggroep) Voorrang voor interne / vaste ruiters Link volgt!

Zomervakantie
1 en 2-7 : Ponygewenningskamp -12 jaar : inschrijven 
5 tot 9  -7 : half-gevorderden (voormiddag): inschrijven  
5-9-7: absolute beginners (namiddag): inschrijven 
19 tot 22 -7 : akasha basis rijkunst jeugd : inschrijven 
26 tot 29 -7 : akasha rijkunst volwassenen ( € 250): inschrijven       
9 tot 12 -8 : wandel en trec kamp met 2 daagse + 12 jaar (€ 280) voorrang voor interne/ vaste ruiters Link volgt!
30 en 31 -8 : Ponygewenningskamp -12 jaar : inschrijven

voor welk kamp schrijf ik in???

PONY-GEWENNINGS-DAGEN
Het programma ziet er elke keer een beetje anders uit dus deze dagen zijn ideaal voor kinderen die gewoon (nog) eens een dagje plezier willen hebben tussen de paarden. Er is geen ervaring vereist aangezien we spelenderwijs kennismaken met de paarden vanop de grond en enkel paardrijden met begeleiding. Ook kinderen die al een beetje rij ervaring hebben kunnen zich komen amuseren met de spelletjes, het verwennen van de paarden, een beetje grondwerk en een wandeling. We leren de kinderen om met vertrouwen en op een paard vriendelijke manier om te gaan met paarden.

ABSOLUTE BEGINENRS 9-11 jaar

Voor kinderen die minstens 2 kindergewenningsdagen hebben gevolgd, of reeds de basis van omgang met paarden bezitten en die een eerste initatie zitles achter de rug hebben. Ook kindjes die reeds ervaring hebben met de basis paardrijden (stappen, sturen, stoppen) zijn welkom. In dit kamp wordt er spelenderwijs gewerkt aan een juiste houding en een correcte paard vriendelijke basis paardrijden. 

BEGINNERS-KAMP 9-12j
Voor dit kamp is enige basiskennis van paardrijden vereist. Als je al zelfstandig kan stappen en sturen en al enige kennis hebt van draf en/of tölt dan is dit kamp ideaal voor jou! We werken verder op meer vertrouwen en techniek in tölt en draf om dan ook te leren galopperen. Daarnaast krijg je ook de basis van het grondwerk mee en wisselen we af met een paar spelletjes. 

Half gevorderden 12-15 jaar

Voor dit kamp moeten de ruiters reeds zelfstandig hun eigen paard kunne sturen in stap, draf en tolt. Het verschil tussen tolt en draf aanvoelen, in combinatie met overgangen leren rijden of verfijnen. In dit kamp worden er naast het paardrijden, allerlei activiteiten over, met, naast en tussen de paarden georganiseerd. Spelletjes, voltige en een wandeling staan zeker op de planning

BUITENRIJ-WORKSHOPS +12 (half)Gevorderden
Deze workshops gaan door in groepjes van 3 studenten om met hen intensief aan de slag te kunnen rond het kennen en kunnen van buitenrijden. Naast de prachtige wandelingen in de mooie omgeving van het Paardsparadijs in volle lente, komen er nog enkele dingen aan bod: 
– een goede zit en houding om alles zo comfortabel mogelijk te houden voor jezelf én je paard op een lange wandelinging
– technieken om je paard ten allen tijde onder controle te hebben in groep
– behendigheid met je paard met obstakels in en buiten de piste
Om hieraan deel te nemen is het belangrijk om kennis te hebben van stap, tölt, draf en basis galop.
De voormiddag workshop loopt van 9u30-12u30, de namiddag workshop van 13u30-16u30. Er is opvang van 9u-13u en 13u-17u. 

AKASHA BASIS RIJKUNST JEUGD en VOLWASSENEN alle niveaus welkom!
Deze workshop is toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Theorie, grondoefeningen en praktijk te paard worden afgewisseld. Je leert rijden zonder je paard in de weg te zitten. Deze workshop vraagt enig inzicht in lichaam coördinatie en is daarom pas toegankelijk vanaf 10 jaar.