Agenda 2024

Lieve paardenvrienden en vriendinnen.

Achteruit kijkend naar 2023 en de vele paardsparadijselijke jaren daarvoor, kunnen wij alleen maar dankbaar zijn dat alles liep zoals het liep, en loopt zoals het loopt. Net toen voor Bettie heel cru alles achterlaten en weggaan de enige optie leek die overbleef verschenen Anne-Levien en Wim aan de horizon. Anne-Levien nog wel een Akasha Zit en Houding (en nog veel meer) coach ūüėÄ . We zijn nu bijna een jaar verder en we zijn zo blij met de samenwerking en met het verderzetten van de droom die in 2000 op dit unieke plekje begon.

Anne-Levien en Wim wonen hier nu en staan in voor de verzorging van de paarden en het lessenpakket. Ikzelf geef ook nog graag af en toe een lesje of een workshop.

Eerstvolgende activiteiten op het PaardsParadijs
Verzorgingsdagen op 24 en 25 juli
Met paard en muziek de diepte in van 30 juli tot en met 2 augustus
Volle maanrit op 17 augustus
Töltlesdag op 22 september
Lees verder op deze pagina meer informatie over de komende activiteiten:

 

PRIVELESSEN OF RITTEN op afspraak
Bettie
: info@paardsparadijs.be ‘zit en houding’, Akasha Rijkunst en zitlessen op Joker, rijden met minimale logische hulpen voor het paard, t√∂ltlessen, mediatielessen en workshops en vooral steeds een beetje meer met pensioen.
Anne-Levien: info@annelevien.com +32 486121425 : zit en houding Akasha rijkunst lessen, kinderen en volwassenen, grondwerk, ritten, kampen, coaching met en zonder paarden, diercommunicatie
Wim: info@paardenmuziekcoach.com +32 489500594: Grondwerkles en paard&muziek, coaching met en zonder muziek en/of paarden, kampen.

Voor de paarden houden wij een maximum ruitergewicht gewicht van maximaal 75 kg en meestal zelfs minder aan. Het rijden is op eigen risico, zorg dus voor een eigen ongevallenverzekering of Paardensport Vlaanderen verzekering!
Een rijhelm is verplicht. Wij hebben enkele helmen die gebruikt kunnen worden.
Lessen die geen 24 uur op voorhand worden afgemeld worden aangerekend!
Wij hebben maximaal 8 paarden ter beschikking, snel reserveren is dus de boodschap!

Inlichtingen en inschrijven via de specifieke lesgeefster.

Verzekering
Wij zijn aangesloten bij Paardensport Vlaanderen. Een VLP verzekering is verplicht bij al onze activiteiten. Wie éénmalig komt kan een dagverzekering nemen à 
‚ā¨ 5 /dag. Voor bv ponykampen kan je een 5 dagen verzekering √† ‚ā¨ 10 nemen. Het is ook mogelijk om een jaarverzekering af te sluiten √† ‚ā¨ 30, dit is inclusief lidgeld voor het Paardsparadijs. Als je een verzekering wilt, stuur dan een mail naar info@annelevien.com met ‘VLP’ in de onderwerpregel.

Lesgroepen kinderen
woensdag 14.30 uur gevorderden VOL
vrijdag 16.30 uur half gevorderden VOL
vrijdag 18.30 uur gevorderden VOL
zaterdag 10.00 uur half gevorderden VOL

Lesgroepen volwassenen
dinsdag 19.30 uur gevorderden VOL
woensdag 20 uur beginners VOL

Paard en Muziek workshops
Workshop waarbij samen muziek maken centraal staat. De instrumenten waar veelal gebruik wordt gemaakt zijn de djembe, handpan en gitaar. Eigen inbreng qua akoestisch instrument is mogelijk. Daarnaast bevatten het menselijke lichaam en de natuur hun eigen muzikale inbreng waarmee ook gewerkt gaat worden. Daar waar de weersomstandigheden het toelaten zal er een moment zijn om in de nabijheid van de paarden te musiceren en te voelen waar de verbinding wordt gelegd. Bij deze activiteit werken we naast het paard.

Elke zaterdagmiddag van 14.00-15.30 uur

Maximale groepsgrootte 6 personen. Is je belangstelling gewekt? Stuur dan een mail naar info@paardenmuziekcoach.com of bel naar Wim +32 489500594.

Wandelen aan de hand met paarden (Dit is niet rijden op het paard, maar er naast stappen met het paard aan het halster)
Van de paddock naar de natuur. Middels wandelen de verbinding met je paard aangaan. Het is nog niet zo eenvoudig om met je paard door en langs grasland te wandelen. Hoe hou jij de aandacht van je paard bij jou, in plaats van bij de verleidingen onderweg? We beginnen rustig in de paddock met het kennismaken van de paarden. Vervolgens wandelen we rustig een paar rondjes warm rondom de piste om daarna een buitenwandeling met het paard naast je aan het halster, in de omgeving te maken. Bij deze activiteit werken we dus naast het paard en niet erop.

Elke zondagmiddag van 14.00-1530 uur. Maximale groepsgrootte 4 personen. Is je belangstelling gewekt? Stuur dan een mail naar info@paardenmuziekcoach.com of bel naar Wim +32 489500594.

DAGBESTEDING
Onze dagbesteding is toegankelijk voor iedereen die van paarden, natuur en mensen houdt. Het Paardsparadijs is tevens een erkend Groenezorginitiatief. Dat houdt in dat ook mensen met een Persoonsvolgend Budget hier dagbesteding kunnen volgen. Paardenverzorging wordt afgewisseld met klusjes in de moestuin en snoeiwerkzaamheden. Daarnaast worden seizoensgebonden fruitoogsten verwerkt, wordt er muziek gemaakt en zijn er nog veel meer klusjes die gedaan mogen worden. Voor elk wat wils in een eigen tempo. Ik werk in groepjes van maximaal 4 personen. Dagbesteding wordt per dag of dagdeel aangeboden. Voor meer info neem je contact op met Wim (+32 489500594.)

Ritten
Voor interne of vaste ruiters, ruiters van buitenaf kunnen in overleg of na een les eventueel aansluiten.

Volle maanritten
Wat prachtig, die volle maan! Wil je daar ook van genieten vanaf een paardenrug? Dat kan tijdens onze volle maanritten. We beginnen tijdens zonsondergang en eindigen de rit in het donker. De rit duurt 1,5 tot 2 uur. Aangezien we afhankelijk zijn van het weer, kan het zijn dat de preciese tijden kunnen veranderen of een volle maanrit geannuleerd wordt. De rit gaat door vanaf 4 aanmeldingen en er is plek voor 5 mensen. Deze activiteit is alleen voor gevorderde ruiters van 16+. We zullen checken of je stop en go, alle gangen beheerst en de weg over kunt steken in het donker.
De eerstvolgende volle maanrit wordt gereden op 17 augustus, we willen je vragen aanwezig te zijn om 19:30 en we zullen afsluiten rond 22:00 uur. Klik HIER om je in te schrijven.
20 september Volle maanrit. We willen je vragen aanwezig te zijn om 19:00 en we zullen afsluiten rond 21:30 uur. Klik HIER om je in te schrijven.
18 oktober Volle maanrit. We willen je vragen aanwezig te zijn om 18:00 en we zullen afsluiten rond 20:30 uur. Klik HIER om je in te schrijven.
16 november Volle maanrit. We willen je vragen aanwezig te zijn om 15:30 en we zullen afsluiten rond 18:00 uur. Klik HIER om je in te schrijven.

Ponykampen en workshops voor groot en klein

ZOMERVAKANTIE (BE/NL)

20 juli tot en met 23 juli 2024 Töltvierdaagse voor vergevorderde ruiters vanaf 14 jaar en volwassenen. Er zijn nog 2 plekjes vrij, klik HIER om je in te schrijven

30 juli tot en met 2 augustus 2024 Met paard en muziek de diepte in. Bewust worden van de zintuigen, mediteren, muziek maken op de handpan, ontwikkeling van je eigen bewustzijn stimuleren, ontstressen. Er wordt géén paard gereden. Volwassenen. Klik HIER om je in te schrijven    

5 tot en met 8 augustus 2024 Buitenrijkamp voor ver gevorderde ruiters. Dit kamp is VOL.

20 tot en met 23 augustus 2024 Themaweek¬īHoe leert een paard?¬īAkasha paardrijdkamp voor beginnende kinderen van 8 tot 14 jaar. Dit kamp is VOL

Verzorgingsdagen
Kom je deze zomer samen met ons de dagelijkse verzorging met en tussen de paarden doen? De paarden moeten elke dag gevoerd worden, er wordt uitgemest en er zijn klussen te doen zoals oogsten van fruit en groenten, sprokkelen van brandhout en creatieve klusjes als caravan schilderen en houtbewerken bv vogelhuisjes maken. Naast het verzorgen en klussen gaan we ook muziek maken tussen de paarden, wandelen met de paarden en leer je over paarden gedrag en hoe we met elkaar kunnen communiceren. Tijdens de verzorgingsdagen wordt er géén paard gereden. We werken met kleine groepjes van maximaal 6 personen. De verzorgingsdagen zijn voor iedereen met en zonder ervaring van 7 tot 77 jaar. Je kunt je voor meerdere dagen tegelijk opgeven, maar als je maar een enkele dag komt is het ook prima. De verzorgingsdagen worden gehouden op 24, 25 juli en 12, 13, 14, 15, 26, 27, 28, 29 augustus. Klik HIER om je in te schrijven

Gastdocenten

Töltlesdagen
Jacqueline Van Den Heuvel is VIT instructeur IJslandse paarden en komt bij ons regelmatig gangen lessen geven. Je kan meedoen met eigen paard of een paard bij ons huren. De töltlesdagen zijn alleen voor gevorderde ruiters!
De lessen zijn priv√© en duren 45 minuten. Bij benadering komt dit op ‚ā¨ 45 + ‚ā¨ 10 voor huur lespaard (vervoersonkosten van Jacqueline worden gedeeld door het aantal deelnemers en dat kan de prijs dus be√Įnvloeden).
Je mag ook altijd komen als toeschouwer want van te kijken, leer je ook heel veel.

Zondag 22 september 2024. Klik HIER om je in te schrijven
Maandag 14 oktober 2024. Klik HIER om je in te schrijven
Zondag 17 november 2024. Klik HIER om je in te schrijven
Maandag 2 december 2024. Klik HIER om je in te schrijven

Djesse Stubbe – Terra Natura
Dit jaar komt Djesse Stubbe van Terra-Natura, school of essence drie keer een weekend naar het Paardsparadijs!
Het werken vanuit volledige verbinding met jezelf en je paard staat bij haar in alle trainingen voorop. Zowel mens als paard groeit intens tijdens zo’n weekend, of je nu meedoet als deelnemer met een paard of als actieve toeschouwer zonder een paard, in de body awareness oefeningen, het verdiepend lichaamswerk wat direct toepasbaar is in je dagelijks leven, met en zonder paard(en).
Op de website https://www.terra-natura.nl/home/ vind je meer info en als je door de website bladert kom je zo hier en daar misschien wel een bekend mens en een bekend paard tegen :).

27 tot en met 29 juli 2024 Clinic driedaagse voor gevorderden. De deelnemersplekken en toeschouwersplekken zijn VOL.
29 november tot en met 1 december Clinic driedaagse. Meer informatie volgt.

Van onze activiteiten maken we een (foto)verslag, neem hiervoor een kijkje op Facebook of Instagram.